lunedì 10 febbraio 2014

TOFU STRAPAZZATO

The English version is down below..


Il tofu è un ingrediente difficile perchè necessita di una marinazione lunga (dai 45 minuti in più). In questa ricetta, invece, ne bastano 5, il che la rende velocissima, senza rimunciare al gusto!

Ingredienti per 2 persone:
1 panetto da 200-250g
2 cucchiai di tamari
Un pizzico di curcuma
1/2 cipolla
1 carota
Verdure a scelta (noi: piselli surgelati)
Olio d'oliva
Sale, pepe

Trita il tofu e lascialo marinare aggiungendogli i 2 cucchiai di tamari. 
Taglia la cipolla e la carota e falle rosolare il una padella con un pò d'olio. Appena la cipolla diventa morbida, puoi aggiungerci il tofu (e le altre verdure) e la curcuma. Cuoci il tutto per 7-9 minuti.
Et voilà!



Tofu is a difficult ingredient since it needs to be marinated for a long period of time (usually more then 45 minutes). In this recipe, on the other hand, you will need only 5 which it makes it super fast, but still flavorful.

Ingredients for 2 people:
1 tofu (200-250 grams)
2 Tbls tamari (soy sauce)
Curcuma
1/2 onion
1 carrot
Vegetables of choice (we used peas)
Olive oil
Salt, pepper  

Cut the tofu into small pieces and let it marinate for 5 minutes in two tablespoons of soy sauce.
Cut the onion and the carrot and let them cook in the pan with some olive oil. When you see that the onion is fully cooked add the tofu, the rest of the vegetables and a pinch of curcuma. Let it cook for 7-9 minutes, stir occasionally.
Et voilà!



Come prepari il tofu?
How you make tofu?
Xx,
M&M

0 commenti:

Posta un commento